در مقالات قبلی درباره سختی گیر و کاربرد های آن صحبت کردیم و انواع آن را بررسی کردیم در این مقاله درباره سختی گیر مغناطیسی ، کاربرد سختی گیر مغناطیسی و معایب استفاده از آن صحبت می کنیم.
(زمان مطالعه 1 دقیقه)
سختی گیر مغناطیسی چیست؟
قبل از آنکه جواب این سوال را بدهیم باید از خود بپرسیم که سختی گیر و آب سخت چیست؟ آب سخت به آبی گفته می شود که انبوهی از املاح مانند کلسیم در خود دارد و رسوبات این املاح مشکلات زیادی برای تاسیسات و شستشو ایجاد میکنند. سختی گیر ها دستگاهایی هستند که در پروسه تصفیه آب، سختی آّب را گرفته و این املاح را از آب جدا میکنند.
سختی گیر مغناطیسی یا Magnetic Water Softener نوعی سختی گیر بوده که اساس کارش خنثی کردن کلسیم است. زمانی که آب از حوزه ی مغناطیسی دستگاه عبور میکند، در اثر جریان القایی ناشی از میدان مغناطیسی ، شکل کسیم کربنات به کلسیت آرگونیت تغییر پیدا میکند و اینگونه کلسیم آب خنثی میشود و دیگر رسوب نخواهد کرد. بعد از آن در یک سیکل بسته به هنگام مرحله drain از مدار خارج میشود.
مزایای استفاده از سختی گیر مغناطیسی چیست؟
- با استفاده از سختی گیر مغناطیسی میزان رسوبات در لوله ها کاهش پیدا کرده و با کاهش یافتن میزان خوردگی باعث افزایش طول عمر تجهیزان و لوله ها می شود.
- انجام عمل سختی گیری باعث افزایش میزان حلالیت آب می شود که همین مورد باعث افزایش میزان کف کردن شوینده ها می شود.
- نصب سختی گیرهای مغناطیسی ساده و آسان است.
- این دستگاه باعث کاهش رسوبات در تجهیزات و افزایش راندمان آنها می شود.
معایب استفاده از سختی گیر مغناطیسی چیست؟
عملکرد سختی گیرهای مغناطیسی مقطعی است:
اثر سختی گیر مغناطیسی کاملا مقطعی و موضعی است و هرچقدر فاصله از بلوک های مغناطیسی Magnetic Water Softener بیشتر شود اثر آن ضعیف تر میشود. به همین علت این نوع سختیگیر در طول مدار لوله کشی موثر نیست.
سختی گیر مغناطیسی در آب ساکن بی اثر است:
همانطور که سیستم کار این سختی گیر را توضیح دادیم، اگر آب ساکن باشد این سختی گیر بی اثر است.
برای پوشش کل مدار لوله کشی به بیش از یک دستگاه سختی گیر نیاز است:
به علت موضعی بودن عملکرد این نوع سختی گیر، اگر طول لوله کشی زیاد باشد یک دستگاه پاسخگو نیست و برای پوشش کل مدار لوله کشی برای آنکه تعیین کنید باید از چند دستگاه استفاده کنید، باید پیچیدگی مدار لوله کشی، تعداد اتصالات و فشار پمپ را در نظر بگیرید. همچنین تحقیقات نشان داده است که نصب این دستگاه در انتهای لوله کشی یا در پمپ کارساز نیست.
برای مطالعه درباره سختی گیر رزینی کلیک کنید.
این سختی گیر باعث خوردگی شدید در تجهیزات میشود:
نصب بلوک های مغناطیسی باعث می شود یک شار مغناطیسی تشکیل گردد و عبور جریان آب که حامل املاح یونی است از زیر میدان های مغناطیسی باعث قطع شدن این شار میگردد و در نهایت باعث ایجاد جریان الکتریکی ضعیف می شود که موجب خوردگی فلز میگردد و از حجم لوله کم میشود.
عملکرد دستگاه به سرعت آب شما بستگی دارد:
برای آنکه املاح جذب شده توسط میدان مغناطیسی از لوله سختی گیر به نواحی دیگر منتقل شود باید این سیالات جریان داشته باشند و اگر سرعت آن کافی نباشد عملکرد آن تضعیف می گردد و درصد رسوب دهی افزایش میابد.
سختی گیرهای مغناطیسی مکملی برای سختی گیرهای رزینی:
معمولا سازندگان این نوع تجهیزات استفاده از این سختی گیر را به تنهایی برای گرفتن سختی آب توصیه نمی کنند، زیرا اگر سختی آب از یک حدی بیشتر باشد، عملکرد سختی گیرها مطلوب نخواهد بود. سختی گیرهای رزینی به علت داشتن قابلیت بک واش و احیا رزین ، هزینه های کمتر و عدم نیاز به مراقبت و سرویس گزینه های خوبی برای استفاده در کنار این نوع سختی گیر ها هستند.
برای خرید رزین سختی گیر و خرید رزین آنیونی کلیک کنید.
منبع: