ترک رزین اپوکسی چگونه تعمیر می‌شود؟

ترک برداشتن رزین اپوکسی

احتمالا اولین بار است که ترک برداشتن رزین اپوکسی برای شما اتفاق میفتد، شما پروژه‌ی خود را پس از انجام آمادگی‌های اولیه رها می کنید تا رزین اپوکسی خشک شود اما بعد با رزین اپوکسی ترک برداشته مواجه می‌شوید.این اتفاق خوشایند نیست، اما به این معنی هم نیست که باید پروژه‌ی خود را رها کنید و آن را دور بریزید؛ هنوز هم راهی برای احیا کردن آن وجود دارد، اما چگونه؟در این مقاله جواب سوال خود را می‌گیرید.

(زمان مطالعه 7 دقیقه)

علت ترک برداشتن رزین اپوکسی چیست؟

حتما می‌دانید که رزین اپوکسی برای آنکه خشک شود یا به اصطلاح مرحله‌ی پخت را طی کند، باید با هاردنر ترکیبش کنید. هنگام ترکیب این دو ماده یک واکنش شیمیایی رخ می‌دهد و در نتیجه‌ی این واکنش شیمیایی خشک شدن اپوکسی اتفاق میفتد.

حال با خود می‌پرسید ربط اینها به ترک برداشتن رزین اپوکسی چیست؟

زمانی که این واکنش شیمیایی رخ می‌دهد میزانی گرما تولید می‌شود، در اثر رعایت نکردن یک سری نکات گرمای تولید شده از رزین اپوکسی بیش از اندازه می‌شود و رزین دود می‌کند.از دیگر مشکلاتی که بیش از حد گرم شدن اپوکسی ایجاد می کند، ترک برداشتن رزین اپوکسی است.

برای مطالعه درباره‌ی داغ کردن رزین اپوکسی، اینجا را کلیک کنید.

چه زمانی نباید رزین اپوکسی ترک برداشته را تعمیر کنیم؟

  1. زمانی که مرحله‌ی پخت را درست طی نکرد:

اگر رزین اپوکسی شما به درستی مرحله‌ی پخت را طی نکرده باشد و کمی چسبناک باقی مانده، به این معناست که نسبت ترکیب هاردنر و رزین اپوکسی رعایت نشده و به همین دلیل گرمای بیش از حد از رزین درست شده و در اثر این گرما رزین اپوکسی برداشته ایجاد شده است.

  1. زمانی که ترک‌ رزین اپوکسی باعث شود رزین اپوکسی خرد شود:

اگر ترک ایجاد شده منجر به خورد شدن پروژه‌ی شما شود، آن را تبدیل به یک اثر ضعیف می‌کند و بهتر است برای دوری از آسیب‌ها و صدمه‌هایی که ممکن است تکه‌های خورد شده برای سلامتی شما ایجاد کنند، پروژه را رها کنید.

 

چگونه رزین اپوکسی ترک برداشته را تعمیر کنیم؟

اگر ترک برداشتن رزین اپوکسی به یکی از اشکال زیر باشد، امکان تعمیر آن وجود دارد:

  • ترک اپوکسی روی سطوح باشد.(روی سطح بالایی رزین یا سطح زیرین رزین)
  • مقدار کمی ترک ریز داخل اپوکسی باشد.
  • ترک‌ها فقط روی حواشی و لبه‌ها ایجاد شده باشند.

تعمیر ترک رزین اپوکسی که روی سطوح ایجاد شده است:

برای تعمیر ترک‌های سطوح از سنباده استفاده کنید، اینکار می‌تواند باعث شود که رزین اپوکسی شما برای لایه‌ی بعدی رزین اپوکسی که می‌خواهید بریزید هم آماده باشد. حواستان باشد بیش از اندازه سنباده نکشید، اینکار می‌تواند باعث شود تا سطح رزین اپوکسی با لایه‌ی بعدی به خوبی ارتباط نگیرد. از یک سشوار یا یک دستمال تمیز و خیس استفاده کنید تا سطح رزین اپوکسی را به خوبی از هر دانه‌ی رزینی که باقی مانده تمیز کنید، قبل از ریختن لایه‌ی دوم مطمئن شوید که سطح اپوکسی خشک شده باشد.

سمباده

تعمیر ترک‌ روی لبه‌های اپوکسی:

اگر ترک که روی لبه‌ها ایجاد شده روی سطوح است از مراحل بالا استفاده کنید.

اگر ترک‌ها داخل اپوکسی هستند و فراوان اند، راهی برای آن وجود دارد. اگر سایز و اندازه‌ی پروژه اهمیت ندارد، لبه ها را با اره ببرید، گوشه‌ها را سنباده بکشید و یک لایه‌ی دیگر رزین روی آن بریزید تا شکلش دوباره زیبا شود.

 

تعمیر ترک رزین اپوکسی که داخل رزین ایجاد شده:

اگر ترک‌ها برای ساختار رزین اپوکسی مشکلی ایجاد نمی‌کنند، می‌توانید همانطور رهایش کنید، چون یک زیبایی منحصر به فرد به کار شما می‌دهد.

اما اگر ترک‌‌ها بزرگ هستند و برای ساختار رزین اپوکسی مشکل ایجاد می‌کنند، باید مراحل زیر را اجرا کنید:

  1. اگر ترک به گوشه کشیده شده، با یک اره از کناره جدایش کنید، اگر ترک در وسط اپوکسی قرار دارد با یک اره وسط را ببرید و درونش را خالی کنید.
  2. بعد از آنکه جایی که ترک وجود داشته را کامل خالی کردید، سنباده بزنید و روی “تمام سطح” یک لایه‌ی دیگر رزین اپوکسی بریزید.

 

چگونه از ترک برداشتن رزین اپوکسی جلوگیری کنیم؟

 

ترک برداشتن رزین اپوکسی

برای جلوگیری از ترک برداشتن رزین اپوکسی لایه‌های بیشتری رزین بریزید و هر لایه را تا جای ممکن نازک بریزید. زمانی که لایه‌ی رزین کلفت باشد گرمای زیادی داخل آن تولید می‌شود و گرمای تولید شده نمی تواند به سطح بیاید در نتیجه رزین اپوکسی بیش از داغ می‌شود.

حتما اجازه دهید لایه‌ی قبلی خشک شود و بعد لایه‌ی جدید را اضافه کنید، لایه‌ی قبل اگر همچنان درحال خشک شدن باشد از خود گرما تولید می‌کند و چون لایه‌ی جدید هم درحال گرما دادن است، این گرما دوچندان می‌شود و منجر به داغ کردن اپوکسی می‌گردد.

 

منبع:

woodepoxyworld.com

 

شرکت ایران کنفتک تامین کننده انواع رزین تبادل یونی و رزین کاتیونی و رزین های آنیونی .

Views: 30
ایران کنفتک
دیدگاه کاربران
3 دیدگاه
  • ناصر 31 تیر 1399 / 1:55 ق.ظ

    آیا رزین تعمیر شده به خوبی رزینی که از اول بدون نقص بوده میشه؟

  • سیده فاطمه زهرا عباسی 31 تیر 1399 / 1:49 ق.ظ

    من خیلی دوست دارم به این شغل مشغول شم مطالب‌تون واقعاً کمک‌کننده‌س

  • شهلا ذوقی 31 تیر 1399 / 1:46 ق.ظ

    ممنون از مطالب جذاب*-*

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *