آب چاه و آبهای لوله کشی در مرحلهی اول برای آشامیدن مناسب نیستند و باید آنها را ضدعفونی کنید. اما چگونه؟ در این مقاله برای شما از انواع روش های ضدعفونی آب صحبت میکنیم.
(زمان مطالعه 1 دقیقه)
ضدعفونی آب یعنی چه؟
برای آنکه آب مصرفی شما قابل شرب باشد، ضدعفونی آن یک مرحلهی ضروری است. منظور از ضدعفونی کردن آب از بین بردن کلیه عوامل بیماریزا از آب مورد نظر است؛ این عوامل بیماریزا چه هستند؟
به موجودات زندهی میکروسکوپی که در آب وجود دارند، مانند باکتریها، میکروارگانیسم میگویند. این میکروارگانیسمها در تماس با مواد غذایی به سرعت تکثیر میشوند و اگر فرد بیماری از قبل داشته باشد با آشامیدن آب ضدعفونی نشده بیماریاش چند برابر میشود. برای همین آبی که برای آشامیدن یا مصارف بهداشتی استفاده میشود باید کاملا ضدعفونی شود.
ویژگیهای آب که برای انتخاب روش ضدعفونی کردن آب باید لحاظ کنید:
به طور کلی دو نوع روش برای ضدعفونی کردن آب وجود دارد، روش شیمیایی و روش فیزیکی، روش شیمیایی استفاده از قرصهای ضدعفونی مانند قرص کلر یا قرص ید است و روش فیزیکی شامل روشهایی مانند پرتودهی و فیلتراسیون میشود.
مواردی که برای ضدعفونی کردن آب باید در نظر بگیرید:
PH آب: PH یک واحد برای سنجش میزان اسیدی یا بازی بودن آب است. اسیدی یا بازی بودن آب میتواند در نوع واکنش دادن ضدعفونی کننده تاثیر بگذارد. برای مثال قرص کلر در آبی که PH آن کمتر از 7 است،(اسیدی تر است) تاثیر بهتری دارد.
دمای آب: معمولا آب در دمای بین 21 تا 29 درجه سانتیگراد باشد تا واکنش به طور مطلوب شکل بگیرد. اگر دمای آب کمتر باشد ضدعفونی زمان بیشتری میبرد.
میزان کدر بودن آب: در حالت عادی بعد از اتمام فرآیند تصفیه آّب میزان کدر بودن آب نزدیک به صفر میرسد. به طور کلی کدری زیاد راندمان ضدعفونی را کاهش میدهد. زمانی که آب از فیلتر ممبران رد میشود میزان زیادی از کدری آن از بین میرود. مواد معلق درون آب علاوه بر آنکه باعث میشوند آّب، به مواد شیمیایی بیشتری نیاز پیدا کند، اثر ضدعفونی کننده قرص ها را نیز کم میکنند.
مقاله کیفیت آب را اینجا بخوانید.
مزایا و معایب استفاده از قرص کلر:
مزایا:
- کم هزینه بودن استفاده از کلر در مقایسه با روشهای دیگر
- میتوان آن را اندازه گیری کرد، برای مثال میتوانید برای حجمهای مختلف آب مقدار مشخصی از کلر را استفاده کنید.
- حمل و نقل آسان
- استفادهی راحت
معایب:
- بسیاری از باکتری ها و میکروب های موجود در آب در مقابل کلرمقاوم هستند و از بین نمیروند، برای همین استفاده از کلر کارساز نیست و باید جایگزین مناسبی را برای این روش ضدعفونی کردن آّب پیدا کنید.
- در صورتی که کلر با پوست تماس پیدا کند، باعث آسیب رساندن به آن میشود و حساسیت های پوستی مثل خارش و زیر مو را به دنبال دارد.
- برخی از آزمایشها نشان داده که وجود کلر در آب باعث خشکی پوست و از بین بردن چربیهای مفید پوست میشود که این عوارض را می توانید در استفادهی طولانی مدت مشاهده کنید.
مقالات مرتبط:
www.lenntech.com