در مقالات قبلی درباره سختی گیر ها ، انواع آن و همینطور رزین های تبادل یونی اطلاعات زیادی کسب کردیم در این مقاله درباره مصارف صنعتی سختی گیر ها و استفاده های آن خواهیم خواند.
(زمان مطالعه 4 دقیقه)
سختی گیر دستگاهی است که سختی آّب را میگیرد، اما سختی آب چیست؟ آب سخت، آبی است که میزان زیادی املاح مانند کلسیم و منیزیم دارد و به این املاح سختی آب میگویند. این املاح با تصفیه شدن از بین نمیروند و دردسرهای زیادی مثل رسوب در لولهکشی و آسیب زدن به موتورخانههای صنعتی یا تخریب سیستم لولهکشی و هزینههای اضافهی آن ایجاد میکنند.
برای گرفتن سختی آب روشهای متفاوتی وجود دارد، مانند:
- روش اسمز معکوس
- سختی گیر مغناطیسی
- سختی گیر الکترونیکی
- سختی گیر الکترولیتی
- سختی گیرهای شیمیایی
- سختی گیر دوزینگ فسفات
مزایای استفاده از سختی گیر در صنایع مختلف چیست؟
آّب سخت علاوه بر مشکلاتی که برای مصارف خانگی ایجاد میکند مانند شسته نشدن لباسها، کف نکردن شامپو، آسیب به لوله کشی و کولر آبی و حساسیتهای پوستی و مویی، در مصارف صنعتی بسیار مشکل ساز است. همانطور که میدانید املاح سخت در هر آبی وجود دارند اما مشکل آن است که در آّب سخت این میزان بیش از حد است.
بسیاری از صنایع نیاز دارند تا سختی آب بیشتر از یک حد نباشد وگرنه به محصول نهایی و دستگاهها آسیب میرسد و خسارت بهبار میآورد. یکی از مزایای بزرگ استفاده از سختی گیر در مصارف صنعتی، کاهش هزینه تعمیر و نگهداری و افزایش طول عمر تجهیزات است. علاوه بر آن استفاده از آب مناسب کیفیت محصولات و کارکرد کلی را بالا میبرد.
سختی گیر بیشتر در کدام صنعتها استفاده میشود؟
مصارف سختی گیر ها بسیار زیاد است اما بیشترین استفاده از آنها در صنایع زیر است :
- غذا و نوشیدنی
- پزشکی و دارویی
- چرمسازی
- نساجی
- قالیشویی
- ساختمان سازی
- کشاورزی
- رنگ سازی و رنگرزی
مصارف صنعتی سختی گیر بسیار گسترده است به علت کاربردهای فراوانی که دارند. از سختی گیر میتوان برای گرفتن سختی آب دیگهای بخار ( سختی گیر دیگ بخار ) و مبدلهای حرارتی یا برای گرفتن سختی آّب مورد نیاز برای برجهای خنک کننده و سیستمهای سرمایشی استفاده کرد. همچنین حذف سختی آب چاه و آب های سطحی برای انواع مصارف از جمله صنعتهای رنگ سازی و رنگرزی بسیار کاربردی است.
[aparat id=’xpZNf’] complete-water.com